FC Barcelona

FC Barcelona Seizoen 2018-19

Hier kunt U FC Barcelona´s wedstrijdprogramma dit seizoen op Camp Nou zien. Wij verkopen biljetten voor onderstaande thuiswedstrijden in La Liga, de Spanish Cup en Champions League met Barcelona. Lees meer over FC Barcelona hier

FC Barcelona werd opgericht door Juan Gamper in 1899. Gamper plaatste een advertentie in de plaatselijke krant Los Deportes. In de advertentie kondigde hij aan dat hij een nieuwe voetbalclub wilde oprichten in Barcelona. Hij deed echter meer dan dat. Zoals u kunt lezen op een van de lange zijkanten van Camp Nou, FC Barcelona is Més que un club, "meer dan gewoon een club".

Van 1929 tot 1985 heeft FC Barcelona de league ten keer gewonnen en was het een van de meest succesvolle clubs in Spanje maar het kwam niet in de buurt bij het gehate Real Madrid. Toen het team de league won in 1990/91 was dit het begin van iets heel groots. Tussen 1991 en 2017 heeft Barca de league 14 keer gewonnen en de Champions League 5 keer, waarbij Real Madrid, tijdens dezelfde periode, de Champions League 6 keer won, maar "slechts" acht landstitels. Spaans (en Europees) voetbal heeft twee koningen.

 

Behalve de cups die Barcelona heeft gewonnen, staat de club bekend om zijn geweldige jeugdfaciliteiten waar ieder jaar nieuwe talenten worden opgeleid. Veel van de sterren zijn opgeleid in de FC Barcelona Academie en in 2013 gebeurde er iets dat voor altijd de geschiedenis in gaat. Het was de eerste keer ooit dat een team van wereldklasse begon met elf spelers die allemaal waren opgegroeid in de club. Deze elf spelers waren Valdés, Montoya, Puyol, Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi, Fábregas, Pedro, Messi, en Iniesta. Een superster op iedere positie.

 

 

Na het winnen van de Liga in 2018 is Barcelona weer van plan om Europa te veroveren in het nieuwe seizoen 2018/19.

 

FC Barcelona is ook een van de meest succesvolle sportclubs in de wereld, vertegenwoordigd door teams van wereldklasse in basketbal, handbal en zaalvoetbal.

Tevreden klanten

Zeer goede service

"Ik had even iets belangrijks over het hoofd gezien en werd perfect geleid naar de ..."
(9)
Andre
WOE, 26 APR 2017

zie alle

Arena info. Camp Nou. BarcelonaVoetbal.nl

Arena info.
Camp Nou

Seatingplan, Camp Nou Seatingplan Seatingplan Camp Nou

Toeschouwers
98.000

Adres
Camp Nou, Avinguda Aristides
Maillol, Barcelona
Zie op een kaart, Camp Nou Zie op een kaart

Zie op een kaart, Camp Nou

Metro
Les Corts, Collblanc

Bussen
7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60

 
070 891 26 05 070 891 26 05 E-mail E-mail
Winkelwagen